دبیر کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری کشور:
میزان حداقل دستمزد کارگران خجالتآور است/ بیتوجهی قانون در برخورد با کارفرمایان
کارگرآنلاین: هادی ابوی در همایش همبستگی تکنسینهای دارویی و داروسازان آذربایجانشرقی ضرورت حضور مسؤولان و به ویژه نمایندگان مجلس را در جمع کارگران مهم خواند و اظهار داشت: حضور آنان و شنیدن مسایل و مشکلات کارگران از نزدیک میتواند کمک موثری در رفع مشکلات اجتماعی و خدمات رسانی بهتر باشد.
وی با اشاره به ابتکار انجمن صنفی تکنسینهای دارویی استان آذربایجانشرقی در برگزاری این همایش گفت: ابتکار بکار برده شده در این همایشی مبنی بر همبستگی با کارفرمایان دکتر داروساز حرکت ارزشمندی است و باید در نظر داشته باشیم در عصر کنونی، نیز مانند گذشتگان، دین مبین اسلام و اصالت تاریخی کشورمان اصل در جوامع بشری گفتگو و تعامل است که امور را پیش میبرند و این حرکت که از سوی این انجمن آغاز شده یکی از امتیازات مثبت است که باید بدان توجه ویژهای شود.
رئیس کانون انجمنهای صنفی تکنسینهای دارویی کشور گفت: متاسفانه گاهی گروه نفوذ در بین ما رسوخ پیدا میکند و مانع از این ارتباط میشود و جامعه داروساز و کارفرمای ما نیز با آن آشنایی ندارد و به سراغ این همبستگی نمیرود در حالی که نمیداند این همبستگی چه سودی میتواند داشته باشد.
ابوی اهمیت تشکلهای کارگری را یادآور شد و گفت: با تشکیل این نهادهای کارگری است که میتوانیم مشکلات کارگران را به گوش مسؤولان، دولتمردان و نمایندگان مجلس برسانیم.
وی به بحث اصلاح قانون کار اشاره کرد و گفت: ما نیز معتقدیم هیچ قانونی جز قرآن و قانون عدل الهی دچار نقص و کمبود نیست و قانون کار نیز از آن مستثنی نیست و اما باید تغییرات آن به نفع کارگران باشد چرا که قانون کار تنها قانون حامی قشر کارگر بوده که حداقلترینها را برای این قشر در نظر گرفته است.
دبیر کانون انجمنهای صنفی کارگری کشور افزود: هر وزیر کاری که برای اخذ رأی اعتماد به مجلس آمده است یکی از شروطی که پیش پایش گذاشته شده است تغییر قانون کار بوده و به اعتقاد ما این قانون ظرفیت اصلاح دارد از جمله در ماده 7 در بحث معرفی و تعیین مشاغل مستمر و دایم میتوان به آن اشاره کرد.
وی به عدم اجرای ماده 10 قانون کار مبنی بر تنظیم قراردادهای کاری به صورت 4 نسخهای که یک نسخه آن در اختیار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گیرد اشاره کرد و گفت: عدم اجرای صحیح این قانون سبب شده تا کارفرمایان از این امر در اطاله دادرسی به خوبی استفاده کنند.
ابوی به بیتوجهی قانون در برخورد با کارفرمایان متخلف اشاره کرد و گفت: متاسفانه در طول سالهای تصویب قانون کار، تاکنون مشاهده نشده که کارفرمایی به علت عدم اجرای قانون کار و ضایع کردن حقوق کارگران مجازات و اعلام جرمی داشته باشد.
ابوی با اشاره به فعالیت بیش از یک هزار انجمن صنفی کارگری گفت: این تشکلها به کمک کارگران ایجاد شده و باید با حمایت آنان و حمایت لازم کانونهای استانی و کشوری شکل بگیرند تا تشکلهایی همانند انجمن صنفی تکنسینهای دارویی بتواند به طور پویا فعالیت نماید البته نباید نقش خانه کارگر را نیز فراموش کنیم چرا که این نهاد کارگری با داشتن نیروهای توانمندی در رأس خود همچون آقای محجوب در راه دفاع از مطالبات کارگران فعال است و قطعا قرار گرفتن زیر چتر آن به خوبی در حرکت در این راه به ما کمک میکند.
وی تأکید کرد: ما از مسؤولان میخواهیم با این قانون حداقل اشتغال موجود را حفظ کنند و بدانند اگر اشتغالی هم هست به واسطه این قانون و پیگیریهای افرادی چون آقای محجوب در دفاع از این قانون حاصل شده است.
دبیر کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری کشور با بیهوده خواندن تصور عدهای مبنی بر اینکه انجمنهای صنفی تکنسینهای دارویی به دنبال فراهم کردن شرایط برای اخذ پروانه داروخانه هستند، گفت: این انجمن تنها مختص کارکنان شاغل داروخانهها و تحقق مطالبات قانونی آنان است.
ابوی موضوع آموزش تکنسینهای دارویی را یکی از اهداف این انجمنها خواند و گفت: مطابق قانون کار آموزش حق کارگران بوده و در این راستا ارتقای سطح آموزش تکنسینهای دارویی امری ضروری است که البته این آموزشها و ارتقای علمی باید به درستی انجام شود.
دبیر کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری همچنین از بحث جدایی بخش درمان تأمین اجتماعی نیز انتقاد کرد و گفت: وقتی که دولت توانی برای اجرای بیمه سلامت و درمان ندارد چشم انداز به سرمایههای درمانی تأمین اجتماعی که خود نیز کم است درست نبوده و دولت باید منابع دیگری را برای این امر در نظر بگیرد.
وی با خجالت آور خواندن میزان حداقل دستمزد گفت: نمایندگان کارگران در شورای عالی کار با تمام تلاش خود پیگیر افزایش دستمزد هستند ولی کاری بیش از این نمیتوانند پیش ببرند./فارس